Kokkerellen met streekbieren

 

De streekbieren op de kaart vind je ook terug in onze gerechten!

Scampi in onze Geuzesaus, Lambiekbier in onze saus van de Chef, Kriekenbier in het stoofvlees, Belgoo Luppoo in de BearNess, Belgoo Magus in onze befaamde champignonsaus en Herberg Bruin in onze Cambozolasaus… het zijn maar enkele voorbeelden.

 

Wij zoeken ook graag naar lokale producten om mee te werken in de keuken. Oude kaas van den Herberg is bijvoorbeeld een perfect huwelijk met onze huisgemaakte Herisemham.

Donderdag veggiedag

Vrijdag visdag

Vlees van eigen kweek

 

Restaurant ‘De Smidse’ is gelegen op de site van een oud papier- en kartonfabriek ‘Herisem’.

Een prachtige site van 20 hectare beschermd natuurgebied met oa museum en een boerderij.

Deze boerderij is leverancier van tal van producten van ‘eigen kweek’.

Een varkenslapje vanop de Herisem, onze huisgemaakte Herisemham, onze witte en zwarte pensen, of een lekkere entre côte of Côte à l'os vanop de site, dat proef je nergens anders!

Donderdag Veggiedag

 

De Smidse is ook een paradijs voor de vegetariërs. Ness, de kok, kookt heel graag met allerlei vleesvervangers en op onze kaart vind je veel meer dan het gebruikelijke 'Slaatje Geitenkaas' of een kaaskroketje!

Elke donderdag staat er resoluut een vegetarische dagmenu op de suggestiekaart.

Vrijdag Visdag

De Smidse houdt van tradities. Bij ons oma altijd vis op vrijdag. Wij houden deze traditie graag in ere en onze dagmenu zal op vrijdag altijd uit het water komen!

Wat vinden de locals ervan?

1

Marc Heremans

“Een stevig klassiek smidse menu passend in de sfeervol kader van heerlijke soep tot rijstpap op grootmoeders wijze. Vriendelijke bediening. Quison van het parelhoentje was perfect en de bijhorende verse groenten dagvers ,bio en gevarieerd. Verrassend ook het Argentijns wijntje van de Wereldwinkel. Kortom prima aan te bevelen. Start gerust met een halfenhalf: Cava&geuze.”

2

Helga Basteleurs

“Een fantastische locatie, een pittoresk restaurantje, heerlijke streekgerechten en streekbiertjes en vooral een ontzettend warme ontvangst. Met de glimlach en met liefde voor het vak. Een toppertje in de streek voor een avondje uit, een uitje met de kids of een tussenstop.”

3

“Des gens charmants, à votre écoute et toujours prêt à vous guider dans vos choix.”

Wil je ons op voet volgen,

vind ons leuk op Facebook!